busilusan

Alla inlägg under mars 2015

Av ingela larsson - 31 mars 2015 20:08

Dagen i skolan idag gick snabbt även fast lektionerna inte var de roligaste. Först EPA/elevens val och sedan hade vi teoretisk idrott med (enligt mig) överdriven information om skador. Nästa lektion var nästan två timmars musik där vi hade spel och sång så först sjöng vi och sedan spelade jag keyboard vilket gick bättre än jag trott XD 30 min lunch. Vanlig so där vi även fick reda på vart vi kommer att praoa :-) sen på matten så jobbade jag och Hampus eller AA jag hjälpte Hampus som sa att han inte kunde något. När vi hade slutat så hämtade mamma mig och Tess vid skolan. Väl hemma så fikade vi lite och sedan skulle mamma åka till jobbet. Idag var ända dagen jag träffa mamma efter skolan denna vecka för annars slutar jag så sent att hon hinner åka innan jag kommer hem.
Jag och Tess gav djuren och sedan gjorde pappa middag. Efter middagen så tog vi det bara lugnt ett tag, bytte om och åkte till stallet.

Först så lämnade vi äggen som de beställt och sedan gick vi och hämtade hösilage i Marcos foderhäck som Taya och Björnen skulle ha i uteboxarna. Macro ville mysa när vi hämtade hösilage så han la huvudet på våra axlar :-) la in hösilagen och hämtade upp Taya och Björnen. De kom gåendes i hagen när vi kom <3 stod ute och borstade idag och Taya var supermysig och lugn å har verkligen saknat att pyssla med henne <3 hon hade inga vaxproppar så blir nog inget föl inatt. Men däremot så har björnen fyllt på juvret så hon kanske snart fölar och bådas magar har sjunkit så det börjar närma sig <3 ställde in de och tittade lite på lektionen där de hoppade och sedan åkte vi hem.
Bild från i vintras på mig och Taya <3

Å juste idag var det en fasantupp på tomten

Av ingela larsson - 30 mars 2015 19:57

Imorse så gick mamma med hundarna ner till bussen med oss för hon jobbar kväll denna vecka så hon gick promenad i morse. Sedan chill skoldag :-) först mentorstid där man bara satt och lyssnade sedan vanlig matte och spanska lektion , lunch , no med experiment om vad som brann bäst svenska och so. När vi kom hem så hade mamma redan åkt till jobbet men hon hade varit snäll och bakat under dagen så kunde fika när vi kom hem<3 gav sedan alla djuren och ställde in mer mat i foderrummet samt spånade till hönsen sedan värmde vi mat och åt middag. Spelade även lite kort och nu bloggar jag,chattar och tittar på tv.
Kanske inte så intressant inlägg men ville uppdatera bloggen så..

Av ingela larsson - 29 mars 2015 16:12

Igår så började dagen med att vi åkte till mammas kusin och hämtade ägg så vi såsmåningom får kycklingar och så tittade vi på hans djur :-) sedan så var vi bara hemma ett tag. På eftermiddagen / kvällen så åkte vi in till Strängnäs bowlinghall och överraskade Lisen med bowlingkväll :-) så jag, Tess och Lisen spelade på en bana och mamma, pappa, Danne och Tina på en.

Efter bowlingen så åkte vi och åt Kinamat :-)

Efter det så åkte vi hem till Lisen och hon fick sitt paket. På kvällen så åkte mamma å pappa hem men jag och Tess stannade över natten.

Idag så åkte vi till stallet till klockan 11 å så var det teorilektion. Planerade även lite tävling :-) åt lunch och mockade samt fyllde på mat. Sen så blev vi hämtade och hemma så har vi gett djuren och nu bloggar jag och myser med Busan :-) <3

Av ingela larsson - 27 mars 2015 12:33

Orkade verkligen inte blogga igår. Men igår på ridlektionen så hade vi kadrilj å jag red Queenie. Det blåste väldigt mycket igår och duggregnade så queenie blev väldigt pigg, så i traven blev det en hel del bockningar och hon rusade mest i galoppen men var mest kul nu när jag vet att jag klarar henne.
Gammal bild men såg typ likadant ut igår så.

Idag var en väldigt chill dag i skolan först läsa dikter på svenskan sedan fritt på idrotten å jobba som vanligt på so och mattelektionen. Nu har jag nyss ätit lunch och väntar på att Tess ska sluta så vi kan ta bussen hem. Sen blir det städning och göra läxor för helgen är typ fullbokad.

Av ingela larsson - 25 mars 2015 18:56

Idag så var det långdag i skolan, gick till fyra men tyckte ändå att skoldagen och lektionerna gick fett snabbt även fast det inte var världens roligaste lektioner. Åkte sedan buss hem å vi brukar få såhär gamla vita skolbussar men idag var det en typ stadsbuss så visste ej om det var vår buss först XD Sedan så cykla hem och äta våfflor till middag :-) gav sedan djuren och gjorde matte läxa. Nu när jag skriver detta inlägg så myser jag med Pom <3

Senare så blir det farmen :-)

Asså längtar fett mycket efter att Taya ska föla <3 hon var beräknad 24/3 men det kan ju skilja 2v hit eller dit :-) asså tänkt vad mysigt med ett litet gulligt föl<3, fast kommer samtidigt kännas lite konstigt att bebis får föl. Hoppas verkligen hon fölar under veckan <3

Av ingela larsson - 24 mars 2015 20:15

skrev inget inlägg igår när det endast var en helt normal skoldag förutom en no lektion som blev kaos. Men insåg att det inte är så intressant att läsa om vad som hände i skolan vilka lektioner och vad vi gjorde och så. Så till de tillfällena vill jag gärna att ni kommenterar vad ni vill ha inlägg om!
_
Idag så var skolan helt som vanligt så inget intressant. På vägen hem så höll busschauffören på att glömma släppa av oss, cyklade sedan hem och gav djuren, lagade mat, åt mat, bytte om och när mamma kom hem så åkte vi till stallet så var där runt fem. Var planerat att jag, Tess, Jossan å Lisen skulle öva lite voltige på Stormis men blev inte så å ingen hade hört av sig till oss å sagt det så kom ju dit och hade inget att göra. Jossan har ingen mobil för tillfället så blir ju lite svårt för henne att höra av sig då. Så jag å tess gick in till Jossan som var inne och pratade och tittade lite på tv å sedan gick vi ut till stallet när lektionen började för trodde inte mamma kommit tillbaka från affären å då skulle vi ta upp flingan till henne men hon hade kommit så gick in igen å titta på tv. Efter det tog vi upp Taya å björnen och ställde in de å sedan åkte vi hem. Hemma så kom Pom å blev överspeedad när vi kom hem å sprang runt som vanligt <3

Av ingela larsson - 22 mars 2015 19:27

idag fick vi protokollen från tävlingen i november, bättre sent än aldrig! Är grymt nöjd några småmissar men spelar inte så stor roll nu vet jag vad jag ska tänka på nästa gång osv. Så är väldigt nöjd med den tävlingen var det redan innan men nu lite mer :-)

Av ingela larsson - 22 mars 2015 18:05

sry att jag inte bloggade igår men orkade verkligen inte så idag kommer ett inlägg om båda dagarna. Igår så vaknade man till snö .. Jag som hoppats vintern var över men nej.. vi började dagen med att göra rent hundkojan, hönshuset och kaninburen. Städa inne och sedan åt vi lunch. Sedan åkte mamma och handlade och sedan tog vi en långpromenad med hundarna. Var väldigt mysigt! Gav djuren och lagade middag. Sedan på kvällen så hade vi lite bonde maraton så vi kollade på farmen och unga bönder och åt glass Men unga bönder var inte så jättebra.
~
Idag så åkte vi till stallet till kl 10.30 för styrelsen skulle ha möte å mamma är med där så. Vi medhjälpare fixade iordning banan till lektionen. Sedan så hjälpte vi eleverna med hästarna till lektionen och efter det så tog Madde å Jossan hand om lektionen och jag Lisen och Tess körde nikki:-) sedan så bjöd ullie på pizza till lunch å sen halmade jag Jossan Lisen och Tess. Jossan höll även voltigekurs för oss å så byggde vi ihop en låtsas häst av en tunna å hink och lite snören samt en skrinda så den kunde röra sig. Å den använde vi till att träna på upphopp och körde lite voltige. Åkte sedan hem gav djuren å väntar nu på mat:-)

Ovido - Quiz & Flashcards