busilusan

Alla inlägg under mars 2015

Av ingela larsson - 6 mars 2015 20:04

Som jag skrev i tidigare inlägg så kommer nu ett inlägg om Taya<3

Taya är en femårig ponny på 130 cm som kom till hallmyra i maj 2013 å då var hon väldigt vild och man kunde knappt röra henne. Hon fick gå i hagen under sommaren och vänja sig vid stället. Sedan i september/ oktober började jag träna henne i hagen med att ta på och av grimma. I oktober 2013 så började jag att ta upp henne till stallet och borsta henne, man borsta henne på kroppen men inte på benen för då sparkade hon. Vi tränade även på att gå på banan. I november så började man kunna kratsa hennes framhovar. I november/december så började vi träna henne med sadel och Tilda hänga på henne . I december 2013 /januari 2014 så kunde Tilda sitta på henne. I januari så kratsade jag hennes bakhovar för första gången utan att hon sparkade. Kommer ihåg det väldigt väl jag och Fanny skulle ha Taya på tömkörnings lektion och hon var väldigt lugn och man kunde kratsa hennes bakben så provade ta bakhovarna och det gick riktigt bra! I februari så kunde Tilda trava på henne och började rida korta uteritter på Taya. Sedan i mars så var det min tur att rida henne för första gången! Var inte alls nervös vilket jag brukar vara när jag ska rida nya hästar men kände mig så trygg med henne och litade verkligen på henne. Så åkte till stallet en dag efter skolan och red henne, Lisa gick bredvid i början men sedan red vi själva. Både skrittade och travade och tyckte det var helt underbart att sitta på henne <3 sedan så började Tilda kunna galoppera på henne och jag red henne några pass på banan och några korta uteritter med ledare.Men sedan fick Taya ett bakslag med uppsittningen för hon blev skrämd vid trappan så vi satt upp från banan ett tag och sedan åkte Taya på sommarbete för att ta in det hon lärt sig. Efter några månader på bete åkte hon tillbaka till stallet och skulle tränas. Red henne några gånger och satt upp från banan. Sedan på lägret så skulle jag ha henne första dagen på uteritt. Men när jag ska sitta upp vid trappan så blir hon rädd och precis när jag satt mig så sticker hon ut på åkern i full galopp och bockar så jag flyger av framför henne. Men hon tvärstannar framför mig och vänder håll. Så där hade vi ett bakslag. Hon åkte på bete igen och när hon kom tillbaka stallet så reds hon lite å tror jag red henne på banan tre gånger de första två gick bra förutom att hon var lite stissig vid uppsittning men den tredje stegrade hon innan jag hunnit sätta mig i sadeln så åkte av. Det var i typ november. Efter det har vi tränat mycket markarbete och tillit samt lägga sadel på ryggen och så då hon förknippar sadel med uppsittning och har lite dåliga erfarenheter med dem. Nu på senare tid har vi gått mycket skogspromenader men nu är det slut på dem för hon får föl om några veckor. Så spänd på att se fölet och verkligen längtar! Känns lite konstigt att bebis ska bli mamma men i mina ögon kommer hon alltid att vara bebis<3

Vi har våra motgångar men kämpar vi på tillsammamans.
Det kommer alltid vara så att något går bra och något inte men en sak är säker jag kommer aldrig någonsin att glömma henne. Hon har lärt mig mycket om mig själv som jag inte vetat om och också gett mig betydligt bättre självförtroende. Har några gånger varit väldigt nära att ge upp men fortsatt arbeta och tänkt att jag inte kan ge upp bara för att det känns omöjligt.
Kan inte med ord beskriva hur mycket jag älskar henne Taya/bebis/busfrö/tayskrutt/älskling/ängel / prinsessa/ hjälte...

'

Av ingela larsson - 6 mars 2015 19:53

Tänkte börja lägga ut inlägg om djur som betyder väldigt mycket för mig så kommentera gärna vem ni skulle vilja läsa om ! Å kom ihåg frågestunden. Kommer om ett tag ett inlägg om Taya ! :-)

Av ingela larsson - 6 mars 2015 16:05

Skoldagen var som en vanlig skoldag. Hade svenska, idrott , so och matte. Sedan efter skolan väntade jag på att Tess skulle sluta å tog bussen till länna där mamma hämtade upp oss och vi åkte till Strängnäs och handlade lite. Sedan åt vi mc flurry på donken.
Snart åker Tess på party så vet ej riktigt vad jag ska göra.. Troligtvis köra lite agility med Pom. Blir nog slalom, lite hinder, vippbräda och tunnel å kanske flytta banan från skogen till åkern om jag orkar xD

Av ingela larsson - 5 mars 2015 21:11

På ridningen så hade vi hoppning. Skulle hoppa på volt å hade Crannog. Tyckte Crannog skötte sig bra men kände att jag inte alls red bra. Men är väl inne i en sån där period när jag endast tänker negativt igen å mitt självförtroende ej är så bra men men. Lisa hittade ju saker som jag gjort bra å tyckte jag skulle vara nöjd, kändes lite bättre efter men är ändå inte nöjd med dagens lektion!
Får försöka tänka mer positivt men orkar ej just nu så det får vänta ! Har lite annat att tänka på just nu.

Kom ihåg frågestunden!!

Av ingela larsson - 5 mars 2015 10:08

Just haft bild och nu rast. Läraren berättade att vi om några veckor ska ha lektion i skogen och vara kreativa xD endast vissa kommer fatta det roliga i det :-)

Är väldigt nöjd med denna skiss brukar ej kunna rita typ så xD

Fett chill dag idag förutom engelska prov då men annars Bild, Svenska, slöjd :-)
Ikväll är det ridning vet ej vad vi ska göra på lektionen men tror antingen hoppning eller förberedande hoppning. Har ingen aning om vem jag kommer rida för väljer näst sist. Kommer kanske uppdatering efter ridningen !

Av ingela larsson - 4 mars 2015 19:33

Tänkte ha en frågestund! Så kommentera era frågor. Kommer svara i ett senare inlägg när jag fått frågor.

Av ingela larsson - 4 mars 2015 17:46

Som rubriken säger så har jag idebrist så kommentera gärna vad jag ska blogga om!

På lördag kommer Lovisa och Linnea så ska försöka uppdatera vår gemensamma blogg lite då. Den har tyvärr legat nere då vi inte träffats på väldigt länge. 4girls-4lives.bloggplatsen.se

Men som sagt vill gärna ha kommentarer på vad ni vill att jag ska blogga om!

Av ingela larsson - 4 mars 2015 17:00

Kom för ett tag sedan hem från skolan så har hunnit mata djuren och börjat laga mat. Slutade 15.55 idag men hade tur så pappa hämtade mig och var hemma vid 16.10 istället för 17.00 som det hade blivit om jag åkt buss. Men idag i skolan så hade vi först EPA vilket inte är så jobbigt då man själv väljer vad man ska göra. Sedan hade vi fysik där vi gick igenom lite, gjorde grupparbete (collage om ögat) , fick instuderings frågor och hemläxa. Sedan hade vi svenska, har kommit hyfsat långt med mitt tal men behöver träna på i vilken ordning jag ska säga sakerna och fixa bilder. Nästa lektion var so, fick veta provresultatet (ganska nöjd men hade velat mer..)och fick reda på vad vi ska göra kommande veckor (frågor grekerna, redovisningsuppgift romarna, frågor romarna). Efter det hade vi lunch. Efter lunchen engelska. Har tydligen prov imorgon (uppsats) och sedan ska vi tydligen jobba med grammatik fram till sommarlovet (13v) jippie eller inte! Och även däribland ett läsförståelsetest, hörförståelsetest och en uppsats till... Efter engelskan hade vi Kemi, pratade om olika farosymboler och om vilka saker de finns på. Sista lektionen var spanska körde memory med djur på spanska så var ganska chill. Ska nu äta och sedan göra lite So. Ska även försöka hinna träna Pom annars får Tess göra det.

Ovido - Quiz & Flashcards