busilusan

Alla inlägg under oktober 2015

Av ingela larsson - 20 oktober 2015 19:11

Var en lite udda morgon idag oxå då bussen körde förbi vår busshållplats kvart i och den ska vara där prick så när vi kom ner tio i hade bussen redan åkt förbi men som tur är så åker den tillbaka samma väg så vi fick hoppa på från andra sidan tio, kvart över i stället. Sen sa busschauffören nyheterna i högtalaren på bussen.

Första lektionen hade vi hemkunskap och vi gjorde då kyckling, ris och currysås. fick göra om currysåsen typ tre gånger då receptet inte följdes...

Sen hade vi musik och då avbröt läraren lektionen för att han tyckte det var för stökigt men vår klass är lugn om man jämför med de tidigare år han haft oss.

På fysiken hade vi prov och vi jobbade i par, tror det gick bra.

Sen efter lunch hade vi idrott och då hade vi styrka.


Efter skolan hoppade jag och tess av bussen och gick till stallet.

I stallet pratade vi först lite och åt mellis och sen tog vi upp hästarna. Jag taya och tess björnen.

Hängde på Taya idag och mamma höll i. Taya var jätte duktig och stod still när jag hängde från båda sidor så det var skönt då hon brukar dansa runt. Men istället var hon larvig när man skulle kratsa hovarna och vevade med de.

Sen hjälpte jag till att öppna lite grindar när jacob fodrade och efter det åkte vi hem.

Hemma har samma som igår hänt så inte s mycket att skriva där.

Av ingela larsson - 19 oktober 2015 19:22

Varit en lite udda dag idag. Började med att vi fick springa sista biten till bussen då den kom för tidigt för att det var en ny som körde. Sen körde den in ena svängen där man hämtar folk ifrån fel håll så alla som stod där stod ju på andra sidan så flera stycken blev väldigt förvirrade och bara det där är nog inte skolbussen utan stadsbussen.

Skolan började med mentorstid och matte som vanligt och de var väl helt ok lektioner de rullade på som vanligt. På svenskan pratade vi om praoveckan och gick igenom vad vi ska göra i svenska och engelska då vår lärare är ledig på onsdag så vi har då vikarie. Sen hade vi Spanska med ny lärare och hon var lite speciell gick runt och dansade och hade musik på å pratade spanska med typ alla bara det att typ ingen i klassen förstår flytande spanska då vi har haft typ sju olika lärare på fyra år och typ ett av de åren lärarlöst om man räknar ihop alla gånger vi väntat på ny lärare eller läraren ej dykt upp. Och nya spanska läraren kan ej svenska men det blir säkert jättebra.. Sedan efter lunch hade vi so med vikarie och började då med ett arbete som tydligen ska vara klart på onsdag så blir nog inte så hög nivå på det.. Sen hade vi samarbetsövningar på idrotten. Efter skolan hämtade mamma och vi åkte till stallet. Skulle egentligen bara dit en snabbsväng men blev längre då rastyparen inte hade kommit än så vi fick hämta upp lite hästar. Hämtade upp Taya och borstade hennes man och pannlugg som hon prytt själv med hösilage. Sen när rastyparen kom var vi kvar ett tag och åkte sedan hem. Gjort det vanliga hemma + pluggat för prov imorgon och gjort so.


¨Nu lite bilder på Pom¨ Vi tog bilderna i helgen eller Tess fotade och jag hade Pom      

Av ingela larsson - 18 oktober 2015 16:59

Blev skjutsade till stallet vid nio idag då mamma och pappa skulle åka på spa. När vi kom dit så var vi först med Noel och Elna fram till typ halv elva då jag gick och hämtade upp Taya och gjorde i ordning henne. Sen så höll jag i henne medan Tilda hängde på henne och därefter borstade jag ut hennes svans. Behövdes rätt mycket pälsglans och tid tog det men nu är den fin. Sen borstade jag även ut hovskägget lite men hon gillar inte det så slutade när hon stod still. Sen gick jag och Tilda ner till Macro och hon redde ut hovskägg och man och jag matade med morötter och höll i honom. Sen andra lektionen var jag drivhjälp till björnen när hon fick motorstopp. Efter lektionerna gick jag och Lisen in och åt och sedan gick vi ut och borstade Macros svans. Sedan tog vi upp och borstade Lohan,Ice, Bobby och Stormis. Jag borstade igenom Lohan och sen ner med honom i hagen. Därefter var jag lite med Nova och Tommy på banan och sedan åkte vi hem.

Av ingela larsson - 17 oktober 2015 20:02

Torsdag:

Gjorde morgonsysslorna som tidigare dagar och gick sedan in en sväng. Sen tog jag upp och tränade Taya. Sen red Elna ut en sväng på nikki barbacka och därefter åt jag lunch. Efter lunchen tog jag först upp Lohan och borstade igenom honom och tränade lite på banan. Sen tog jag upp Ice och borstade igenom honom då det kommer en rastypare nästa vecka. Sen kom tess och då gick vi in och åt mellis och sedan ut och ta upp Taya och så hängde Tilda. Sen in och äta middag och sedan hänga med när första gruppen red ut och när vi kom tillbaka fixa iordning Queenie och rida lektion. Lektionen gick väldigt bra så känner att jag bara kommer närmare och närmare en lektion som kommer gå skit men får ta vara på dessa bra lektioner och tänka på de sen när det går dåligt. Kommer troligen inte tänka på de då då jag säkert endast kommer tänka negativt men men.

(känns som jag gjorde något mer på förmiddagen men kommer ej på vad, så blir det när man kommer hem sent och inte bloggar på kvällen)

Fredag:

Gjorde det vanliga samt bunkrade upp hö till macro och tog sedan upp och tränade taya. Borstade hennes svans väldigt länge så nu bara typ 2/3 kvar att borsta ut. Tränade henne vid pallen men svårt när man är själv då hon vill ha någon framför sig. Sen höll jag lektion för Elna på banan. Gav Lord mat och åt lunch vid tolvtiden. Sen gick jag ut och fixade iordning Queenie och red sedan privatlektion för Lisa. Red mest dressyr och jobbade mycket med mothåll och Queenie gillade mina "nya" händer så hon jobbade ner i form, kul att få det beviset på att man utvecklas.  Tränade även på rätt sittben och lyckades flesta gångerna sitta på rätt men vet inte riktigt hur för blir mest förvirrad när jag tittar efter om jag sitter rätt. Sen gick jag både öppna och sluta på volt och fick jobba ordentligt med benen. På slutet hoppade jag även några få språng på trippelbarr och det gick bra kände att jag hängde med rätt bra när jag hoppade men är nog mer för dressyren. Sen åkte vi och hämtade tess och handlade och sedan tillbaka till stallet där jag bjöd på fika som tack för veckan. Sen red tess björnen och så köpte vi hem mat och åt hemma. Jag åt kebabtallrik.


Lördag: Har idag storstädat och handlat. Orkar ej skriva mer detaljerat då det inte är jätte intressant. Även planerat mer för spökvandringen och sen har jag även fått ett meddelande från en person som gjorde mig väldigt glad och jag behövde höra det nu. Så ett jätte tack!

Av ingela larsson - 14 oktober 2015 19:42

Tänkte ha en frågestund så skriv era frågor som kommentar eller skicka de på kik : wildataya


Av ingela larsson - 14 oktober 2015 19:05

Tisdag

Tog bussen igår morse och hoppade av busshållplatsen så det är ca tre kilometer att gå till stallet. Kom till stallet typ tio över åtta och började då med att mocka till Lohan och Svinto samt fodra dem och Macro. Sen gick jag in och då åt jag två smörgåsar. Efter att jag vart inne ett tag gick jag ut och hämtade in Taya och tränade på banan med sadel och sadelväska med lite tyngd i varje. När jag hade släppt ner Taya i hagen igen så gav jag lord sitt kraftfoder och sedan hjälpte jag Elna med Nikki. Först red hon på banan och då hade vi bommar som hon "hoppade" över i trav med Nikki. Nikki blir väldigt taggad på bommarna så man får springa bredvid och hjälpa Elna bromsa lite samt finnas till hands om hon skulle tappa balansen. Sen skrittade vi ut i skogen en liten sväng. Sedan gick vi in och åt lunch. Efter lunch tog jag upp och tränade Lohan lite och sen när jag skulle släppa ner honom kom tess ifrån skolan. Sen tog jag upp och tränade taya andra gången och då longerade jag först och så hjälpte tess mig hålla i så jag kunde hänga lite. Sen gick vi in och åt mellis och sedan turades jag och tess om att skritt tommy och den andra körde en barnvagn och Lisa den andra. När vi kom tillbaka åt vi middag och sedan red tess björnen med på lektionen lite sen åkte vi hem.


Onsdag.

Gjorde samma sak som igår på morgonen och sen när jag tränade taya miljötränade jag henne lite på tomten och lite vid pallen. Lisa verkade hennes bakhovar idag och hon var jätte duktig. Sen tränade jag lohan och då gick jag lite på banan. Tränade efter lohan svinto och honom hade jag ländtäcke på och gick på banan och tränade vid pallen. Gick sen in och åt lunch och efter tränade jag taya lite i bara grimma vid pallen och på banan. Sen ner med henne i hagen gå in byta om och gå till bussen. tog två bussen idag då jag jobbade sent igår och ska gör det imorrn

Av ingela larsson - 12 oktober 2015 17:50

I morse åkte jag först med Tess till tandläkaren och sedan fick jag skjuts till Hallmyra. När jag kom dit så åt jag först en smörgås och sedan gick jag ut och mockade till Lohan och gav hö till honom och Macro. Fotade sen lite i hagen då flingan låg och sov. Sen tog jag upp och tränade Taya. Kunde stå och borsta svansen ca tio minuter vilket är väldigt bra. Hade nog kunnat borsta längre men kände att jag ville sluta när det gick bra. Sen hade jag sadel och sadelväskor samt träns på henne och gick på banan. Travade även lite och så tränade jag på att hon skulle stå still vid pallen. Sen fick hon mat och blev nersläppt i hagen. Och då skulle jag ta upp svinto och träna honom på samma sätt som Taya så gjorde det. Han är ganska lik Taya i sättet så man får arbeta på samma sätt med honom som med henne. Var första gången jag höll på med honom och tyckte som sagt han var lik Taya men han kommer inte ta hennes plats i mina ögon. Åt sedan lunch och lekte lite med Elna innan jag gick ut och tränade Taya igen. Tränade henne på samma sätt fast med ländtäcke i stället för sadelväskor. Sen ville Elna ha upp nikki och rida henne men jag behövde egentligen gå till bussen om en stund om jag skulle hinna med den. Men gjorde en deal med Lisa så om jag hjälpte Elna med nikki skulle hon skjutsa mig till bussen.
Elna red uteritt barbacka på nikki och jag är imponerad utav hennes balans! Sen hemma har det vanliga hänt + ta tvätten.

Såg inte så långt när man kom

Trött flingan

Sovstund

Ätit med hela ansiktet

Av ingela larsson - 11 oktober 2015 19:08

Kom till stallet runt tio idag och tog då upp taya. Först borstade jag henne, kratsade hovar och borstade lite svans. Sen sadlade och tränsade jag och gick ut med henne på banan. Jag gick först några varv och sedan tränade jag lite vid pallen att hon skulle stå still bredvid den när jag var på den. Och så hängde jag även lite ifrån marken och hade lite tyngd i stigbyglarna. Sedan fixade jag henne och släppte ner henne. Då hade de andra medhjälparna börjat hämta upp hästarna som skulle gå lektion och alla hästar hade en medhjälpare så jag tog med mig nova och så gav vi macro hö. Sen när gruppen red iväg på uteritt så mockade jag och nova till lohan. Åt sedan en av de mackor jag hade med mig då jag var hungrig. Sen grupp två så höll jag lite i lektionen och det var kul att lära sig mer men svårt är det att hålla koll på alla. På lektionen idag körde de i slutet ett två tre stjärna och först var det jag som stod och ropade men blev sedan trött i halsen så då tog Madde över.

Efter lektionen så gick vi in och åt mat och sedan gick vi upp i skogen för att planera spökvandringen men då när vi bara kommit en bit blev vi nerringda till gården igen och fick reda på att det var en farmor och hennes barnbarn som skulle åka häst och vagn och sedan skulle barnbarnet rida lite på nikki. Så jag och nova hjälpte elna som skulle rida nikki först och sen när de kom tillbaka från vagnsturen gick vi medhjälpare ut i skogen och planerade spökvandringen. Juste idag har vi även pratat med några som kommer ställa upp och vara spöken så spökvandringen kommer bli toppen! 

Ovido - Quiz & Flashcards