busilusan

Alla inlägg under juli 2015

Av ingela larsson - 22 juli 2015 11:45

började dagen med att gå upp kl 8 och ut och släppa ut hästarna + ge de hö. Sen in och äta frukost och byta om till ridkläder. Sedan ut i stallet igen och mocka, fixa hönät, fixa kraft sedan ta in hästarna och fixa iordning de. Jag fixade iordning Lucas och medan de andra red så gick jag runt med honom på banan och efter ett tag bytte vi hästar så jag red Tova barbacka i skritt och trav. Och sen bytte jag till Anton och red honom med sadel i alla gångarter men mest skritt å trav. I traven innan och efter galopp är han jobbig då han blir väldigt taggad å bara vill springa men men bra träning. Sen på slutet satt jag även lite på Lucas och han är så skön att sitta på! Nu har vi fixat klart stallet för tillfället så sitter inne och bloggar. Snart ut och ge hästarna lunch och sedan äta lunch själva.

Kommer kanske bilder senare Corre ska skicka över.

Av ingela larsson - 21 juli 2015 21:52

kom just in efter att ha fixat kvälls sysslorna hos hästarna. Det var först ta in de sedan mocka hagen och efter de förbereda morgondagens hönät. Säkert glömt något nu men aja. Just nu sitter vi inne å kollar sociala medier och äter godis. Skickar med en bild när vi mocka hagen.

Av ingela larsson - 21 juli 2015 19:59

På förmiddagen så fixade vi tvätten, djuren och diskmaskinen. Sen så tittade vi på tv å gjorde sedan plättar till lunch. Gjorde först en smet men tyckte det såg lite ut så gjorde mer.. Men insåg sen att första smeten skulle räckt. Men men nu får mamma å pappa middag. Sen vid två så blev vi skjutsade till Corre så var väl hos henne runt tre. Chillade först bara och gick sedan ut i stallet efter att ha ätit en smörgås . Först ge de mat i hagen sen fixa klart inne i stallet. Vattenhinkar och fixa hönät. Corre hade redan fixat de andra sysslorna vilket var riktigt schysst. Sen tog vi in hästarna och fixade iordning de för ridning. Gick efter det upp till paddocken och hoppade upp. Red Anton och han var väldigt pigg och framåt i skritten. Sen i traven ville han testa lite så han drog endel, upp med huvudet, skaka huvudet och ställa sig och lyfta framhovarna en bit men det gick bra fast är hyfsat feg så blev lite osäker men men bara ta sig i kragen å fortsätta så travade honom tills han gick bra och sen fick Corre som känner honom bättre hoppa upp och galoppera lite. Men var första gången jag red honom så är nöjd ändå får prova galopp nästa gång. Sen på slutet skrittade jag även Tova lite barbacka med westernpad. Och provade även sitta på Lucas (shettis ) bara på skoj och såg väldigt kul ut då jag är helt klart förstor XD släppa ut hästarna i hagen igen när de var klara och sedan in och äta middag. Åt spaghetti och köttfärssås lite starkt men gott! Nu sitter vi alla i Corres rum å bloggar å käkar godis.

Skönt att kunna spendera tid med dessa två människor och komma på andra tankar då man fått sorgliga nyheter under dagen.. Vila i frid , skrållan!<3

Candy på bilden nedan

Av ingela larsson - 20 juli 2015 18:32

Gick upp vid halv sju idag och fixade allt hemma. Sen vid nio skjutsade pappa oss till Hallmyra. När vi kom dit så var vi först lite barnvakt till Elna och Noel och sedan planerade vi kollo. Fick ihop ett bra schema så nu är alla aktiviteter fixade så endast mat kvar att bestämma. Sen gick vi ut och gav lord mat och medicin. Efter det gick vi in och åt lunch. Tog sedan en tur i skogen,jag på flingan och Tess på Crannog. Vi tog in på en ny väg och sedan ledde Crannog in oss på en stig som kändes evighets lång och funderade flera gånger på att vända men sedan började skogen bli glesare och till sist kom vi ut på en väg vi kände igen så det gick bra! Blev väldigt mycket skritt men det var bara mysigt sen blev det oxå endel trav och galopp. När vi kom tillbaka till stallet och hade släppt tillbaka hästarna i hagen så var det dax att åka till betet och verka hästar. Först blev penini verkad och efter det vidare till Stormis så han blev verkad. Sen när det var klart så åkte vi tillbaka till Hallmyra och då var klockan runt fem så plocka iordning allt och sen blev vi hämtade av pappa.

Av ingela larsson - 19 juli 2015 18:00

åkte till stallet lite innan lektionerna idag och började med att planera grupperna. Sen när lektionen började hjälpte jag till att hämta valackerna sen så höll jag och Madde lektionen och Tess å Lisen hjälpte Elna på nikki. Grupp två så gick jag med nikki då hon var bångstyrig. Sen in och äta lunch och sedan köra tofflan till betet. Där Ice skrämde oss men han hade endast bytt hage men var lite läskigt när han inte kom springandes med flocken. Sen hälsa på penini och bubblan på betet oxå. Och sen tillbaka till stallet och byta hage på stona och sen hem. Hemma hände det vanliga.

Av ingela larsson - 18 juli 2015 17:12

Är och firar min kusin som fyller 15 och nu sitter vi och kollar hotell. Men efter lunchen förut plockade vi blåbär. Sen när vi kom tillbaka fikade vi och nu sitter vi å kollar hotell och väntar på mat.

Av ingela larsson - 17 juli 2015 19:48

Vad jag gjorde på förmiddagen skrev jag i tidigare inlägg så kolla där. Men efter lunch gjorde vi inte så mycket tills mamma kom hem. När hon kom hem åkte vi till Börjes och handlade. Vi köpte reflexvästar till hundarna, hundgodis/ben, halsband till Chip och hästgodis eller det är vad jag kommer ihåg nu iaf. Sen handlade vi äpplen till äppelpaj och så handlade vi kaninmat. Bild på hundarna i deras reflexvästar kommer nog senare. Men hemma sen släppte vi ut hönsen en stund, åt middag och gav djuren. Snart blir det kolla på stjärnkusken.

Av ingela larsson - 17 juli 2015 09:47

Igår hände inte så mycket under dagen det speciella vi gjorde var väl typ att baka choklad- och snöbollar. Sen på kvällen hade vi teori lektion på ridningen då det är ridläger så hästarna går redan flera pass på dagen. Men teorin handlade om naturlig hästhållning vilket var intressant i början men sedan blev det tråkigt. Sen efter lektionen lastade vi penini och sen till betet och hämta bubblan för att de ska gå på annat bete då bubblan är för elak mot Taya. Men aa det var gårdagen. 


Idag har vi gett djuren, städat huset och ätit frukost. Nu väntar vi på att grey's anatomy ska börja. Sen ska vi nog göra lite sysslor sen lunch och i eftermiddag åker vi nog till börjes och handlar lite. 


Att jag ej bloggar så jätte mycket nu beror på att internet inte är så bra så bloggar när det funkar och jag har ork. 

Ovido - Quiz & Flashcards