busilusan

Alla inlägg under september 2015

Av ingela larsson - 13 september 2015 19:40

åkte till stallet lite innan lektionerna idag och började med att ta bort hindren sedan torsdagens hoppning. Sen när alla elever kom eller nästan alla en dök inte upp. så fick de välja om de ville rida ut eller på banan och alla ville rida ut så de fick hästar tilldelade. Hästarna blev Flingan, Ticky, Eire och Nikki.


Jag hjälpte till med Eire och fick därmed leda uteritten efter som hon var den bästa ledar hästen av de vi hade med oss så fick välja stigar själv och valde då en stig jag inte gått förr vad jag kommer ihåg men kom ut mer eller mindre där jag beräknat så det gick bra. Sen på raksträckan travade de tre korta sträckor och Eire var rätt så pigg men lyssnade bra så det gjorde inget.


Efter lektionen skulle alla hästar fixas iordning och ner i hagen igen så hjälpte till med det. Under tiden hämtade grupp två upp Crannog och fixade honom inför voltigen. Voltigen så fick vi fyra medhjälpare som var där longera en omgång var så jag fick longera gång två. Måste tänka på att stå mer på samma ställe när jag longerar och inte gå med så mycket men det gick bra. Eleverna var både modiga och duktiga :-) sen efter sista lektionen gick vi in och åt, hade korvstroganoff och ris och hjälpte även nova äta lite av hennes mackaroner med baconsås då hon hade mycket men även fast vi båda åt så orkade vi inte allt.


När vi ätit gick jag och nova ut och sorterade borstar så får väll se hur länge det är ordning nu brukar alltid bli stökigt igen efter inte så länge. Men när vi gjorde det kom Tina och sa att vi behövde åka och fixa hage om vi skulle hinna innan de skulle åka så åkte och fixade det. Jag bar tramstolp och gick med Elna så när det blev högt gräs blev det lite bökigt men det gick bra och Elna var jätte duktig och gullig, gick och pratade lite om att buskarna drog henne i håret men gnällde inte.


  Sen skulle vi byta hage på pojkarna men de gjorde en avstickare så fick åka och leta efter de en stund sen när vi hittade de så fick vi gå med de några kilometer men det gick bra och det var väldigt duktiga. Fick efter ett tag byta från lohan till Ice för att Jacob tyckte man var tvungen att dra fram Ice. Men Ice gick på bra och var jätte duktig kanske lite seg först men sen när jag hade godis gick han i bra tempo.


Hemma så har vi gett djuren, ätit middag, duschat, gått en snabbis med hundarna och nu bloggar jag.

Av ingela larsson - 12 september 2015 18:33

Idag på förmiddagen så kom mammas kusin och hennes barn (min syssling) hit och hälsade på . Vi gick runt och tittade lite på alla djuren och pratade. Eller kollade inte på alla djur då Busan vägrade komma fram då det var främlingar enligt henne. Sen så åt vi lunch pasta sallad. Och sedan åkte vi till stallet och tog upp flingan. Sen så red jag först och flingan var riktigt fin idag fick henne att göra bra halter och volter samt att hon travade på bra. Sen bytte vi och Clara (syssling) red en stund hon tyckte det var kul men kändes annorlunda. Och sen red Tess å därefter ullis (mammas kusin). Sen ner med flingan i hagen. Juste innan vi red presenterade vi även alla hästar. Sedan efter handlade vi och nu chattar jag+ lyssnar på min katt som vill ha uppmärksamhet.

Av ingela larsson - 11 september 2015 15:15

Igår var en vanlig torsdag i skolan inte så jätte mycket att säga om den. Hade bad det är väl det som inte händer varje vecka men varannan.

På ridningen igår så hade vi hoppning och jag red Queenie. I början var hon lite taggad och då jag inte ridit henne på väldigt länge så blev jag lite osäker men när jag lutade mig bakåt och insåg att jag kunde kontrollera henne så gick det bra. Vi började med att hoppa lite i ström och då tittade jag ner lite på hindren så hängde inte med jätte bra och sedan hoppade vi bana. Jag hoppade sist, å innan jag skulle hoppa hände en händelse som gjorde att jag blev lite osäker över att hoppa när jag såg det men sen hoppade jag banan och det gick faktigst bra. Tittade inte ner på hindren men ska bli ännu bättre på att kolla långt fram och ta fram händerna. Queenie stack åt sidan på två hinder men när jag tog om de hoppade hon. Ena gången var nog för att jag tyckte hindret såg lite högt ut och tvekade och andra var nog oxå för att jag tvekade pga att händelsen hände där. Men som sagt inte ridit quuenie på väldigt länge men gillar verkligen att rida henne även fast hon kan bocka lite och vara tjurig men när man vet att man klarar det är hon helt underbar.


Idag har inte direkt något jätte speciellt hänt. gick vanlig skoldag och hemma har jag och mamma städat.

Av ingela larsson - 9 september 2015 19:40

Igår var vanlig dag i skolan. Tisdagar är den dag som är mest chill typ. Började med hemkunskap och då gjorde vi muffins sen musik där vi tränade inför att spela in låt i grupp. Efter det so och sedan lunch. Sista lektionen var idrott och då skulle vi ut och gå. Hemma hände inte så mycket men sen åkte vi till stallet för att tess skulle rida igen så jag åkte med i nils när de red uteritt.


Idag har varit en väldigt seg dag och har trott det var torsdag typ hela dagen oxå. Hade inte direkt några lektioner man behöver berätta om idag. eller på so:n fick vi veta att vi har prov på onsdag och sen på syslöjden fick jag mer gjort än jag fått tidigare lektioner.  

Av ingela larsson - 7 september 2015 19:41

Hade de vanliga lektionerna under dagen idag fram tills idrotten som var sista lektionen. Expitionen sa att läraren fixat egen vikarie då han var på millitärsak. Så bytte om och gick till platsen där vi brukade samlas och vi stod å väntade där en kvart men ingen lärare dök upp så alla drog hem. Men då är man ju bussbarn å bussen går tio över så fick vänta. En kompis var snäll och stannade och väntade med mig ett tag så vi tittade lite youtube men sedan gick hon hem. Sen vänta ett tag till och därefter gå upp till bussen. Sen hemma har jag gjort lite matte och de saker jag brukar så inte jätte intressant dag.


Men kommer inte på så mycket annat att skriva om så kommentera gärna förslag!

Av ingela larsson - 6 september 2015 18:12

Åkte ut till stallet vid tiotiden idag och gick först in till Lisa för att planera vilka hagar hästarna ska gå i när alla är hemma från betet. Sen gick jag, Tess och Madde ut och fodrade valackerna och fixade en skottkärra med halm och hö till kaninerna. Sen var det Ridlektion och då höll Tess och Madde i voltige för första gruppen och jag och Lisen spikade fast fårstängslet med mälor. Var rätt så svårt att få in tekniken men gick hyfsat bra efter ett tag. Sen höll jag och lisen lektion för grupp två som bestod utav en elev idag. Hon red på banan och jag och lisen turades om med att gå/ springa framför nikki de stunder hon inte ville gå framåt själv. Men trots att nikki var bångstyrig så klarade hon henne jättebra och var jätteduktig. Sen fick nikki mat och blev nersläppt i hagen. Jag och lisen kom väl ner till huset typ två sen och då var vi lagom hungriga. När vi ätit så hade vi möte där vi planerade julshow och sedan så gick vi ut i stallet och satte upp lite lappar. Sen lastades Lindsey och Bubblan för att åka ut på bete. Och då blev jag å tess hämtade och åkte hem.

.

Av ingela larsson - 5 september 2015 21:00

Skrev ju ett fråge inlägg förut vill ni ha svar på fler frågor så kommentera era frågot :)

Av ingela larsson - 5 september 2015 19:20

1. Var var du för 3 timmar sen? - Hemma

2. Vem är du kär i? - Ingen

3. Finns det något rosa inom tio meter från dig? - Har rosa tröja så ja

4. När var sist du gick till en galleria? - förra helgen

5. Har du på dig strumpor nu? - Ja, lila kortstrumpor om det är intressant

6. När var sist du var i en annan stad? - förra helgen

7. Har du varit på bio de senaste fem dagarna? - nope

8. Vad var det sista du drack? - lättdryck

9. Det sista du åt? - kött å potatis

10. Var var du förra veckan vid den här tiden? - Tror hemma

11. När var sist du sprang? - Idag

12. Vad är ditt favoritdjur? - Gillar de flesta djur men topp tre är typ katt,häst,hund

13. Sista personens hus du var i? - Om inte det jag bor i räknas så farfars

14. Saknar du någon nu? - Japp

15. Vad är dina planer för ikväll? - Skriva detta blogginlägg och titta på breaking down part 1

16. Nästa resa du ska på? - hotell helg med mamma, tess, marie, lovisa och linnea

17. Åker du någonsin på läger? - Japp, ridläger

18. Har du på dig någon parfym? - Inte just nu

19. Har du en solbränna? - Inte jätte tydlig men ja

20. Vad lyssnar du på nu? - tvn i bakgrunden

21. Har du någonsin druckit läsk med sugrör? - eeh, ja

22. Vad står det i ditt senaste sms du fick? - ´vet ej´

23. Vad är ditt ursprungsland? - sverige


Ovido - Quiz & Flashcards