busilusan

Alla inlägg den 13 september 2015

Av ingela larsson - 13 september 2015 19:40

åkte till stallet lite innan lektionerna idag och började med att ta bort hindren sedan torsdagens hoppning. Sen när alla elever kom eller nästan alla en dök inte upp. så fick de välja om de ville rida ut eller på banan och alla ville rida ut så de fick hästar tilldelade. Hästarna blev Flingan, Ticky, Eire och Nikki.


Jag hjälpte till med Eire och fick därmed leda uteritten efter som hon var den bästa ledar hästen av de vi hade med oss så fick välja stigar själv och valde då en stig jag inte gått förr vad jag kommer ihåg men kom ut mer eller mindre där jag beräknat så det gick bra. Sen på raksträckan travade de tre korta sträckor och Eire var rätt så pigg men lyssnade bra så det gjorde inget.


Efter lektionen skulle alla hästar fixas iordning och ner i hagen igen så hjälpte till med det. Under tiden hämtade grupp två upp Crannog och fixade honom inför voltigen. Voltigen så fick vi fyra medhjälpare som var där longera en omgång var så jag fick longera gång två. Måste tänka på att stå mer på samma ställe när jag longerar och inte gå med så mycket men det gick bra. Eleverna var både modiga och duktiga :-) sen efter sista lektionen gick vi in och åt, hade korvstroganoff och ris och hjälpte även nova äta lite av hennes mackaroner med baconsås då hon hade mycket men även fast vi båda åt så orkade vi inte allt.


När vi ätit gick jag och nova ut och sorterade borstar så får väll se hur länge det är ordning nu brukar alltid bli stökigt igen efter inte så länge. Men när vi gjorde det kom Tina och sa att vi behövde åka och fixa hage om vi skulle hinna innan de skulle åka så åkte och fixade det. Jag bar tramstolp och gick med Elna så när det blev högt gräs blev det lite bökigt men det gick bra och Elna var jätte duktig och gullig, gick och pratade lite om att buskarna drog henne i håret men gnällde inte.


  Sen skulle vi byta hage på pojkarna men de gjorde en avstickare så fick åka och leta efter de en stund sen när vi hittade de så fick vi gå med de några kilometer men det gick bra och det var väldigt duktiga. Fick efter ett tag byta från lohan till Ice för att Jacob tyckte man var tvungen att dra fram Ice. Men Ice gick på bra och var jätte duktig kanske lite seg först men sen när jag hade godis gick han i bra tempo.


Hemma så har vi gett djuren, ätit middag, duschat, gått en snabbis med hundarna och nu bloggar jag.

Ovido - Quiz & Flashcards